Pappardelle-pastaa, tonnikalaa ja artisokkaa
Valmistusaineet
350 g pappardelle-munapastaa
160 g Rio Mare ‑tonnikalaa oliiviöljyssä
3 artisokkaa
1 valkosipulinkynsi
20 g voita
20 g extra virgin ‑oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta meiramia
suolaa
Stampa Ricetta
Valmistusohje
1. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Kun vesi alkaa kuplia, lisää suolaa.
2. Puhdista artisokat, leikkaa ne kahtia ja poista kovat uloimmat lehdet, varret, piikikkäät kärjet ja sisäpuolen karvatupsut. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3. Ruskista hieman litistettyä valkosipulinkynttä pannulla öljy-voiseoksessa ja lisää artisokat pannulle, kun valkosipuli alkaa muuttua kullanruskeaksi. Mausta suolalla, lisää muutama teelusikallinen vettä ja kypsennä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta meiramilla ja lisää tonnikalahiutaleet, joista öljy on kaadettu pois.
4. Keitä pasta, valuta se ja lisää kastike. Sekoita hyvin. Tarjoa heti.
Kokeile lisäksi: lisää pieniksi kuutioiksi leikattu tomaatti pannulla kypsyvän artisokan sekaan.