Tonnikala-kukkakaalikroketit
Valmistusaineet
4 annosta
1 kukkakaali
160 g Rio Mare ‑tonnikalaa oliiviöljyssä
1 ruohosipulinvarsi
puolikas valkosipulinkynsi
1 muna
maitoa tarpeen mukaan
50 g Pecorino Romano
juustoa raasteena
merisuolaa
mustapippuroitua korppujauhoa
maapähkinäöljyä paistamiseen
1 kukkakaali
160 g Rio Mare ‑tonnikalaa oliiviöljyssä
1 ruohosipulinvarsi
puolikas valkosipulinkynsi
1 muna
maitoa tarpeen mukaan
50 g Pecorino Romano
juustoa raasteena
merisuolaa
mustapippuroitua korppujauhoa
maapähkinäöljyä paistamiseen
Stampa Ricetta
Valmistusohje
1. Pese kukkakaali ja keitä se suolatussa vedessä. Soseuta se haarukalla lähes hienoksi ja sekoita mukaan valutettu tonnikala hiutaleina. Murskaa ruohosipuli ja valkosipuli juustoraasteen sekaan ja lisää kukkakaaliseokseen.
2. Lisää kevyesti vatkattu muna, muutama lusikallinen maitoa ja ripaus mustapippuria.
3. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
4. Muotoile seoksesta pieniä pihvejä, kierittele korppujauhoissa ja paista runsaassa kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta kroketit talouspaperin päällä.