Tonnikala-mozzarellatäytteiset riisikroketit
Valmistusaineet
300 g riisiä
1 sipuli
1 litra lihalientä
40 ml oliiviöljyä
200 g mozzarellaa
160 g Rio Mare ‑tonnikalaa oliiviöljyssä
2 munaa
150 g tomaattimurskaa
ripaus oreganoa
paistoöljyä
vehnäjauhoa
korppujauhoa
suolaa
Stampa Ricetta
Valmistusohje
1. Viipaloi sipuli ja ruskista se pannulla oliiviöljyssä. Lisää 100 g tomaattimurskaa ja oregano. Lisää riisi ja anna marinoitua. Lisää liemi pienissä erissä ja sekoita tasaisin väliajoin. Risotosta pitää tulla kuivahkoa. Ota pannu liedeltä ja lisää yksi kananmuna. Kaada riisi leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.
2. Valuta pieni pala tonnikalaa ja pane se kulhoon. Lisää pilkottu mozzarella ja loput tomaattimurskasta.
3. Ota iso lusikallinen kylmää riisiä kämmeneen ja lisää pieni palanen tonnikala-mozzarellatäytettä. Muotoile palloksi niin, että täyte jää pallon sisään. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Vatkaa toinen muna ja lisää hyppysellinen suolaa.
4. Kierittele riisikroketit kauttaaltaan jauhossa, kasta vatkattuun munaan ja kuorruta vielä korppujauholla. Uppopaista kullanruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoa kuumina.
Kokonainen ateria on valmis!
Pala tuoretta hedelmää kruunaa aterian.